Cum sa te bucuri de gerul iernii

Doar asa am colindat in pragul noului an: iarna-i grea omatu-i mare semne bune anu’ are, semne bune de belsug pentru brazda de sub plug.  Dupa cateva zile  de la inceputul anului iarna si-a intrat in drepturi, cu ninsori, cu vant, cu ger.  Suntem in plina iarna!  Cand sa fie ger?, in luna aprilie, cand pomii sunt  in floare?  Sa ne bucuram, ca doar asa se zice ca atunci cand iarna  omatu’  mare, vom avea un an bogat. Pana la bogatiile toamanei sa nu ne manance gerul iernii!

Deocamdata se bucura cei din firmele care livreaza gazul,  curentul si agentul termic. Cresc incasarile, creste profitul!  Se mai bucura doare acei copii carora li s-au inchis scolile. Daca in acele localitati izolate, aflate sub nameti, copiilor le este greu sa ajunga la scoala, nu inteleg ce i-ar  impedica pe copiii din capitala sau unele orase  sa nu mearga la scoala? Gerul si zapada de pe trotuare. Jandarmii chiar nu au de gand sa iese sa curete trotuarele? Se poate asa ceva?     Azi, elevii din Brasov au mers la scoala.  Asta inseamna ca cei care traiesc la munte sunt invatati  cu frigul, suporta mai usor gerul?   Iarna-i grea, omatu-i mare, semne bune anu’ are?

La noapte va fi gerul si mai mare! Sa aveti caldura in casa, sa beti vin fiert, sa nu iesiti afara  ca sa nu va arda gerul!

O stire de ultima ora, incredibil dar adevarat:

Având în vedere prognoza ANM de cod portocaliu de ger persistent, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit în data de 9 ianuarie 2017 la ora 12.00 la sediul Prefecturii Brașov a luat decizia suspendării cursurilor în instituțiile brașovene de învățământ preuniversitar pentru ziua de marți, 10 ianuarie 2017.

 

Anunțuri

Bine ai venit!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s