Omul cu chip de fiara

Un tânăr francez de origine tunisiană, conduce un tir prin mulţimea de pe esplanada din Nisa. El îi seceră pe oameni ca pe nişte spice de grâu. În urma Un omului  cu chip de fiară râmân morţi şi răniţi!  O faptă inimaginabilă, oribilă! Pentru scopul său abominabil, teroristul nu se foloseşte de o armă automată, nu  înseamnă că ar fi scuzabil,  ci de forţa letală a unui camion rulând cu mare viteză prin mulţime. Cred că şi Scaraoschi s-a oprit în loc, s-a îngrozit de ceea ce a văzut!

Ca loc, omul cu chip de fiară nu a ales Parisul, nu a ales Marsilia, capitală regională, a ales Nisa, capitala Coastei de Azur. Oricum ai spune, Nice pentru francezi, sau Nizza pentru italieni,  este un nume frumos pentru oraşul de pe Riviera franceză. Omul cu chip de fiară a însângerat Nisa!

Momentul ales nu-i întâmplător, 14 Iulie este zi de sărbătoare naţională pentru francezi. Este o seară de vară, oamenii se bucură, admiră efectele luminoase ale artificiilor, când deodată …

După acest atentat îngrozitor Franţa este în doliu. Pe toate canalele de ştiri apare numărul de 84 de morţi. Deplâng sfârşitul tragic al acestor oameni nevinovaţi! Dumnezeu să-i ierte! De fapt fiecare caz în parte este o poveste. Cu timpul poate vom auzi de unele dintre acestea; cu scop mercantil mass- media va devora până la ultimul oscior acest evenimat tragic, că doar şi din asta trăieşte!

Ce vremuri trăim! Nu numai în Franţa, nu numai în Europa, ci pe întreg Pământul nu te mai simţi în siguranţă. Se înmulţesc atentatele teroriste. Şi tot mai multe apar în ţări cu un grad înalt de civilizaţie. Se întâmplă în era înaltei tehnologii. Ne este frică de era roboţilor cu înfăţişare umană?! Poate că tocmai această sofisticată, îmbietoare şi ameţitoare tehnologie, indirect, naşte şi oameni cu suflet de fiară, naşte monştri.

Anunțuri

Bine ai venit!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s