Ascultand muzica interstelara

De data asta, ajutat si de muzica interstelara, Dan nu mai vrea sa tina seama de parerea ei. In anii de pana acum, nu putini la numar traiti impreuna, i-a tot cedat. A urmat-o in orasul in care ea primise repartitie dupa terminarea facultatii? A urmat-o! A schimbat apartamentul in care el abia se obisnuise, pentru un altul mai aproape de serviciul ei? L-a schimbat! Desigur ca au mai fost situatii cand ea a vut primul cuvant: sa dai apartamentul si cu bani imprumutati de la banca sa cumperi pamant si vila, sa dai un Audi 5 pentru un iaht. Bine! Treaca de la el! Dar sa termini tu o facultate de aeronautica ca sef de promotie (Dan si-a facut studiile superioare dupa ce s-a casatorit cu Magda), si sa dai postul de asistent universitar pe unul de inginer stagiar, fie el si intr-un centru de productie si cercetare spatiala, sa dai capitala pe provincie, asta unde se incadrează pe scara relatiilor interumane, in general, si de cuplu in special? Cum unde? Pe ultima treapta, pe cea de sus!

Gata, de data asta Dan nu-i va mai ceda. A ascultat-o pe Magda de fiecare dată când ea dorea sa mai aduca un argument ca o greutate in plus pe talerul ei, cel  in favoarea familiei, a casniciei fericite, a vietii ramase de trait impreuna cu Dan, aici pe Pamant. Insa Dan al ei, culmea, de fiecare data, a ramas de neclintit. Intamplator sau nu, tot de fiecare data, Dan asculta muzica interstelara.

Magda: „Cum poti sa accepti sa pleci pe acest drum cu o foarte mica sansa de intoarcere? Cum poti sa renunti la tot ce ai tu mai drag, mai aproape de sufletul tau cel bun? Cum poti sa lasi totul balta: pe mine, pe copii, vila, casa de vacanta de la mare, casa de vacanta de la munte, masina, iahtul, un serviciu in tara bine platit si unul in strainatate cu mult mai bine platit, spune-mi, dragul meu, cum? De ce?” Dan: „Gata! De data asta voi face cum zic eu, cum cred eu ca e bine! Nu-ti mai cedez niciun milimetru. Macar o data in viata sa nu tin seama de parerea ta! Daca nu eram solicitat desigur ca nu ma ofeream. Poate fi numit om acela caruia i se solicita o misiune de  a salva Pamantul, treaba ce sta puterile lui fizice si intelectuale, si el refuza? Cum se numeste treaba asta?” …

Cosmonautul dr. ing.  Dan S. va da curs propunerii directorului agentiei spatiale de a face parte din echipajul misiunii internationale de salvare a existentei vietii pe Pamant. Va naviga spre Luna,  de unde, la timpul potrivit, cu naveta spaţiala Omega, inarmata cu o racheta cu focos nuclear, va pleca spre corpul ceresc Alfa2032, pentru a-l devia de la traiectoria  spre Pamant, prin declanşarea unei explozii nucleare chiar in inima  acelui corp ceresc ucigas.

Anunțuri

Bine ai venit!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s