Apps

Apps e un comprimat lingvistic  de împrumut ca şi smartphone. Nu este pluralul de la aplicaţii.  Cine are o sculă inteligentă în buzunar, un smartphone,  ştie cu ce se „mănâncă”. Sunt programe de aplicaţii ce acoperă o gamă largă de probleme.   Cât de inteligent e telefonul? E mai inteligent  decât omul?   Depinde şi de  buzunarul în care ajunge.  Smartphone!  Telefonul mobil a primit acest atribut din motive de piaţă, de reclamă. Dă bine! Inteligent! Aiurea! N-are cum să fie mai inteligent decât o tabletă sau un laptop. Telefonul mobil devine inteligent ca şi laptop-ul dacă are un sistem de operare propriu. Nu are Windows,  dar are  Android.  Cu Android la bord  telefonul devine mai prietenos.  O interfaţa. Ghidul dintr-o excursie în locuri necunoscute. Totul e pe bază de imagine, culoare, sunet şi text. Doar trebuie să-l pipăi, să-l atingi şi îţi răspunde cu o viteză uluitoare. Îţi varsă în faţă o sumedenie de date, de informaţii, de fotografii, filme, jocuri, ziare, cărţi şi câte  şi mai câte, unele chiar deocheate de te uiţi pe şest la ele,  să nu te vadă ăla mic.

Una peste alta smartphone-ul nu este numai un obiect de divertisment ci şi o sculă, un instrument  care îţi sare în ajutor. Dacă e cu GPS atunci e mai mult decât o busolă, îţi arată drumul pe hartă, nărod  să fii să nu nimereşti  Brăila. Brăila ca Brăila dar ce te faci dacă e să ajungi la o adresă în  Bucureşti?

De-ar avea  Bucureştiul ce are Braşovul!  Aplicaţia  se numeşte „Primăria Braşov”sau „Brasov City Council”. Se descarcă gratuit din  Magazin Play. Meniul aplicaţiei este bogat: Calendar evenimente, Noutăti, Mesaje,  Raportează o problemă, Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni,   eTursit , Webcams, Facebook.  

Un lucru salutar e că ne facilitează legătura cu primăria. De trimis o sesizare o trimitem fain frumos de pe smartphone.  Vom vedea dacă  problema  ajunge unde trebuie şi se rezolvă.

E de mare sprijin pentru turiştii care ne vizitează oraşul. Aplicaţia îi ghidează precum un far în ceaţă. Textul e şi în engleză, franceză şi germană.

Mai multe despre „Prmăria Braşov”,   aplicaţie pentru smartphone, găsim aici!

Anunțuri

Bine ai venit!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s