Hobby-ul cosmonautului Gimy

foto-marte
Sursa foto: ultrad.com.br

Gimy, şeful expediţiei interplanetare, este extrem de obosit. Ajuns la capătul călătoriei, afişând o mimică ce aminteşte de Cuminţenia pământului, el priveşte fix prin hubloul din faţa sa. Planeta Marte i se pare o himeră învăluită într-o pânză vaporoasă, şerpuitoare, în tonuri de la galben-verzui până la violet-sângeriu.

Călătoria a fost istovitoare, unele dintre incidentele ivite pe drum trebuind să le rezolve ajutat doar de cei doi ingineri de bord, robotul SMART-003, din motive numai de soft ştiute, refuzând să-l ajute.

După ce nava vibrând din toate niturile atinge solul marţian, cosmonautul Gimy trimite două mesaje spre Pământ, ele fiind dinainte pregătite, primul, Centrului de coordonare a zborului, al doilea, amantei, cere serviciului logistic să i se trimită o cafea fierbinte şi fără zahăr, îşi manevrează fotoliul până ce acesta ajunge într-o poziţie înclinată, scoate dintr-unul dintre cele multe buzunare ale echipamentului de cosmonaut un creion cu mină subţire şi o gumă, ia de pe consolă revista Rebus, o deschide unde avea semnul pus, careul „Brainstorming”,  mulţumeşte pentru cafea, soarbe lacom o gură din ea, se lasă pe spate scoţind un oftat ca o uşurare, şi în timp ce  caută prin mintea sa un cuvânt lung de patru litere ce se ascunde în definiţia „Migratori europeni care îşi pun un bir în faţă!” îşi clăteşte ochii plimbându-i pe bolta cerească, atâta cât încape din ea în hubloul din partea de sus a navei.

Anunțuri

Bine ai venit!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s