Vorbește lumea ca Valentine si Dragobete ar fi veri dupa mama (3)

Aşa se face că în fiecare an,  de ziua sa, Valentine vine în ţară. În agenda lui nu mai e loc şi pentru o vizita pe la mumă-sa, Baba Rada, în bordeiul de sub cascada Ursitoarea a Muntelui Sacru. A şi uitat-o pe mumă-sa.  Vai de copilul care nu-şi respectă mama!
Pe Valentine îl găsim mai repede în cluburi, baruri, pub-uri, hoteluri, moteluri, pensiuni. Dar, unde nu-l găseşti!
De Valentine’s Day, pentru cei emancipaţi, îndrăgostiţii autohtoni, ţinându-se de mână, aşteaptă de la el o binecuvântare, pentru o cununie de o noapte. Valentine nu oboseşte niciodată, el este tot timpul tânăr şi ferice! An de an cucereşte tot mai multe oraşe din ţară. El petrece laolaltă cu perechi de îndrăgostiţi. Când e aici, când e colea! Ce petreceri, ce baluri, ce mese, ce cadouri, ce desfrâuri! Mai poate cineva să-i mai ţină în frâu?
Baba Rada stă scunsă în bordeiul ei de sub cascada Ursitoarea. Şi anul acesta ea îl aşteaptă pe Valentine, deşi ea ştie că el nu va veni. Pentru el, ea coace, în cuptorul de piatră, lipie pe gustul lui Valentine, îi mai prepară un suc din afine diluat cu apă de la cascada Ursitoarea, aşa ca să aducă a pepsi. Nu lipsesc de pe masă floricele de porumb preparate  în ceaun de tuci. Toate astea şi altele le face pentru masa festivă de ziua băiatului ei. „O mai veni el pe la mine vreodată?” Poate o trece mai degrabă soră-sa, Dochia. „O mai trăi ea, oare?”
Baba Dochia, umblă pe muntele sacru, mai sus de cascada Ursitoarea, şi e cu gândul numai la băiatul ei, Dragobete. Ca în fiecare an, şi anul acesta ea va coborî de pe munte, va intra în magazinul din sat ca să facă cumpărături pentru ziua dragului ei de băiat. Va găti multe bucate printre care o găină împăiată cu usturoi, preparată la ceaun, aşa ca pe gustul băiatului ei Dragobete. Ca de fiecare dată, şi de această dată nu-şi va putea stăpâni lacrimile. Nu l-a mai văzut de un an. „Pe unde o mai umbla el? Şi-o fi găsit, oare, vreo fată? O să-mi aducă un pumn de ghiocei?” Băiatul ei este bine crescut, asta ştie multă lume ! Baba Dochia, la întoarcere spre casă, va trece şi pe la Baba Rada ca să ia pâinea coaptă în ţest. „O mai trăi?”
Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Vorbește lumea ca Valentine si Dragobete ar fi veri dupa mama (3)&8221;

Bine ai venit!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s