Toiagul Timpului

meteorit-2

Saptamana trecuta, desi o saptamana pare o clipa cat un tic-tac al ceasornicului mileniilor, va ramane incastrata pe toiagul timpului. Pe acest raboj, Mosul – cu ochi albastri si barba lunga, lunga de nici el nu o mai vede – scrijeleste clipa acelor intamplari care si lui i se par nemapomenite. Mai intai a fost anuntul de la Vatican, Papa Benedict al VI-lea va demisona, va cobori din sacunul papal. Lumea cataolica a fost uluita, si nu numai aceasta, caci nu se intampla prea des ca un papa sa-si dea demisia. Un precedent de acest fel a mai fost scrijelit pe raboj, in urma cu sase veacuri. Acest gest al papei a fost insemnat cu rosu pe toiagul Mosului.Un alt eveniment ce nu l-a lasat pe Mosul timpului sa doarma, a fost sinuciderea unui meteorit, un bolovan  celest, foarte aproape, periculos de aproape de asezarile umane – de-ar fi facut gestul acesta undeva mai sus, mult mai sus in invelisul de aer al pamantului, nu am mai fi vorbit de el. Putea sa moara in tacere, dar, nu, s-a aprins tare, a iluminat ca o un soare, apoi s-a stins, impartindu-se in sute de stanci, printr-o explozie asurzitoare, bubuitoare. A doua zi un frate al acestei stanci celeste, un munte metalic, a trecut in zbor de croaziera pe langa Pamant si oamenilor nu li s-a intamplat nimic. Asta ne spune ca oricand cineva din univers poate sa ne bata cu stanci, cu pietre.Au fost si alte evenimete, in saptamana ce a trecut, vecine pe raboj cu Papa si meteoritul; in ordinea lor cronologica: STEAUA ciobanului, V’s D – imigrantul amorez, URSUL DE AUR, FOTE,…

STEAUA ciobanului n-a  stralucit nici cat un Luceafar. Dupa ce ciobanul a primit o pedeapsa cu trei ani de asceza in afara gratiilor – se putea si mai rau, slava Domnului pentru el, dupa cate cruci o fi facand, STEAUA a fost impunsa de doua ori in pieptul dezgolit, candva de arama, de catre lancerii olandezi de la AJAX. Intre cele doua necazuri, deloc intamplatoare, nu exisita o legatura directa ci una dialectca. Ciobanul a avut gura aurita, a mancat rahat turcesc: „Daca trecem de AJAX ajungem in Finala!” Mosul a facut o scrijelitura pe ciomagul timpului.

Emigrantul amorez, V’s D, vine pe la noi in fiecare an, cu o precizie de ceasornic atomic. Nu e de incastrat pe ciomagul timpului, el are abonament cu o singura perforare, pe 14 februarie, o data  pe an. Mosul nu l-ar fi scrijelit daca nu s-ar fi pomenit incadrat de un papa constient de puterile lui fizice slabite si de un meteorit sinucigas, trecand din starea rece ca un ghetar in starea efemera de bulgare de lumina.

Saptamana ce va ramane incastrata pe toiagul timpului, s-a incheiat apoteotic, cu un evenimat rar pe pamantul tarii noastre, flacara olimpica s-a aprins in orasul de sub Tampa, dand semnalul inceperii intrecerilor sportive de iarna sub sigla FOTE 2013- Brasov!

Zeii Olimpului poposesc in Postavaru, pentru cateva zile. Nu-i inalt acest munte, asa se face ca zeii au coborat printre oameni.

Chair daca nu existau evenimetele pomenite mai sus, Mosul ar fi incastrat pe rabojul timpului – FOTE 2013, BRASOV! Nu stim cata apa va mai curge pe Dunare, la intrarea in tara, pana va mai avea loc un evenimet sportiv de acest nivel.

Mosul nu doarme, toiagul nu si-l pierde.

FOTE-1-300x200

Anunțuri

Bine ai venit!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s