Inra


Foto: mad.ablog.ro

 În zori de zi, Ra, un cavaler medieval cu scut şi suliţe de aur,  se scaldă în valurile mării, undeva departe, acolo unde ca să vrei să-l atingi, ar trebui să zbori  ca gândul, şi dacă totuşi ai reuşi,  ai descoperi că totul nu-i decât o iluzie,  o fata morgana.
Inra se trezise mai devreme, atunci când suliţele de lumină destramă  pânza  nopţii. Trupul ei este acoperit, până sub bărbie, cu o pânză cu flori de in.  Inra vede florile,  dar nu simte pânza nici măcar ca pe o apăsare uşoară; i se pare imaterială.  Inra stă cu  privirea întoarsă spre perdeaua diafană din fereastră. Inra  îl aşteaptă înfrigurată ca în atâtea alte dimineţi. Este singura ei taină, dar şi o certitudine că ea este vie,  ea trăieşte! Atăt i-a mai rămas: bucuria de a-l vedea cum el apare pe spinarea întunecată a mării. Cât de mult şi-ar dori să poată să-şi întindă mâinile spre el, s-alerge, să-l întâmpine acolo unde valurile mării sărută nisipul plajei; cât şi-ar dori să poată să-noate tot mai departe, să-i fie lui  tot mai aproape. Din toate astea nu-i rămâne decât să aştepte!… În fiecare dimineaţă  Ra vine până lângă  fereastră. Încet, încet, el se înalţă, creşte, întinzându-se peste faldurile perdelei. Mângăiea lui e caldă, şi moale ca o palmă catifelată, el îi atinge părul, fruntea, ochii, obrajii…
Inra doar atât ar vrea, nimic mai mult nu-şi doreşte, ca el să o sărute. Ea simte cum buzele îi ard… Inra îl priveşte cu nesaţ. Ra îi intră-n suflet ca un bulgăre de lumină… Ei îi este ciudă că de fiecare dată mici boabe ca de rouă i se rostogolesc pe faţă, în timp ce el nu se opreşte, încet-încet tot se-nalţă.

Inra, asta simte, cum în sufletul ei creşte dorinţa ca Ra  să o ia cu el, dacă nu acum, poate într-o altă dimineaţă!

Anunțuri

4 gânduri despre „Inra

  1. Nono « Ioan Usca

Bine ai venit!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s