Îndurare


Foto: Gandul

Ea se luptă cu omul ce aducea a câine turbat, până reuşi să-i zmulgă, din mână, biciul. Văzându-i rănile sângerânde, ea nu mai răbdase să audă cum muierea îi cerea îndurare.- Ai înebunit? Ţi-a întuncat, Necuratul, minţile? Nu vezi c-o omori cu zile? Cuvintele îl paraliză ca veninul şarpelui. Omul o slobozi. O lăsă din mână să-i cadă, o lăsă ca pe o rufă murdară. Ea o luă de pe jos şi-o duse-n casă, ţinând-o pe braţe. O aşeză pe pat, pe o pânză de turban. Îi obloji rănile cu ir de gălbenele. Îi da să bea absint, o linguriţă, două. O mângîie uşor pe faţă până îi uscă şi ultimile lacrimi. Ea plângea înăbuşit, ca un animal rănit, plângea şi sughiţa ca un prunc părăsit.

– De ce nu-l laşi?, copila mumii dragă! O să te bage-n pământ!

Afară, omul, animalul, nici gând să se potolească. Fierbea sângele în el ca lava într-un vulcan, ca zmoala într-un cazan. El îşi rotea privirea încruntată, avea ochii înjectaţi ca a unui lup înfometat. Îşi pierdu-se prada. Scoase un muget ca a unui taur în arenă, se năpusti spre casă, se izbi cu capul în uşă, uşa nu voi să se deschidă.
Era năucit. Nu mai ştia în care dintre cele două case    intrase, ele. Se duse-n şură, luă un şomoiog de paie, îl aprinse şi-l aruncă pe casa ridicată cu mâinile ei şi-ale lui…
(aici s-a rupt filmul)

Anunțuri

4 gânduri despre &8222;Îndurare&8221;

  1. Doleanţă târzie, neîmplinită! Vai de mama ei! E ca vai de lume! Cu chiu cu vai! Nici nu ştiu cum e mai bine: să-şi înghită amarul sau să şi-l verse!

   Apreciază

  1. După calulpul de publicitate… 🙂
   Poate fi şi un afront ce-l primim cu îndurare din partea canalelor (canaliilor) tv comerciale atunci când ne prind în plasa unui film… tare!

   Apreciază

Bine ai venit!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s