Patania piticului BES

Zeii hotărâră să părăsescă Pământul. Trufia oamenilor umpluse paharul, depăşise graniţa ce-i separa de zei.  Nici vorbă de orfande. Se intrezărea chiar răzvrătirea oamenilor.
Intr-o zi mohorâtă, Muntele era acoperit de nori, zeul-zeilor, TINIA, convocă  consiliul suprem al zeilor, doisprezece la număr, undeva pe cel mai înalt platou, departe de lume. Să nu credeti că au fost scurte dezbaterile, au durat zile si nopti. Se formaseră două tabere în problema părăsirii  Pământului de către zei.

– Eu voi rămâne printre oameni, mai este un dram de sperantă, ei au nevoie de întelepciunea mea, îndrăzni un zeu să cuvânte.

– Oamenii nu pot trăi numai în ură si dusmănie, au nevoie de iubirea mea, prinse curaj a grăi un alt zeu.

– Să nu ne facem iluzii! Oamenii nu ne mai vor! spuse un al zeu cu un tremur în glas.

La finalul discuţiilor luă cuvântul, intelepciunea universului, zeul zeilor, care aruncă pe masa întrunirii  o soluţie de compromis, nu categorică.  TINIA hotărî sa rămână un singur zeu, cel care va  întruchipa iubirea, dragostea, întelepciunea, binele, să aibă înfatisarea unui pitic, asta pentru a nu mai atrage invidia oamenilor. Cum printre ei nu exista un asemenea zeu, a tot şi a toate, el îi asigură că va trimite portretul acestui zeu,  entităti creatoare, care îşi avea reşedinţa pe o planetă ascunsă la marginea Universului. A fost un proiect dificil, dar până la urmă se născu un  zeu pitic, avea numele BES, el veni  pe Pământ călare pe un meteorit.
Inaite de a părăsi Pământul, zeul suprem TINIA l-a chemat la el pe BES ca să-i spună că la vremea vremii se va întoarce pentru a vedea rezultatele prestaţiei lui ca unic zeu pe Pământ, un proiect pentru salvarea omenirii ajunsă în stare de anarhie.   Nu i-a spus ce va păti, dacă nu va fi multumit.
BES, zeul pitic,  nu a avut viata usoara printre oameni. S-a încărcat cu toate necazurile, bolile, păcatele si fărădelegile oamenilor, asa incât ajunsese la vremea acestei povesti să arate ca un monstru. Ati vazut un pitic monstru?
BES avea capul jumătate cât trupul (avea creier deosebit de mare, pentru a găsi solutii la toate solicitările oamenilor), avea ochii iesiti din orbite (trebuia să stea mai tot timpul treaz, iar când mai apuca să doarma, îi avea tot deschisi), avea urechi mari de măgar, avea barba ca din din câlti, avea dintii mari si rari, avea solzi pe spate, avea pene pe mâini, avea păr de leu pe burtă, avea coadă lungă si la capătel ei avea un smoc de păr,  ce să mai spunem? să spunem in patru cuvinte: Bes era un monstru. Mai putea sa fie invidiat de oameni? Nici vorbă!
In clipele lui de răgaz – în ultimul timp avea tot mai multe clipe de răgaz, oamenii aproape că-l uitaseră-, BES avea mustrări de constiintă, nu era multumit când vedea că  oamenii nu erau mai buni decât in vremurile când zeii hotărâseră să-i părăsească pe oameni.
In această stare l-a găsit zeul TINIA când a dat o fugă pe Pamânt.
Nu i-a fost greu să-si dea seama că solutia aleasă nu dăduse  roade.
Văzând hidosenia de BES, a avut sentimente de milă şi de compătimire, sentimente amestecate cu dorinta fermă de a salva în ultimul moment prestigiul zeilor.
A decis sa-l facă dispărut din fata oamenilor pentru totdeauna!
În calitate de stăpânul zeilor, a apelat din nou la acea creatură înteleaptă, care de data aceasta se odihnea  pe o planetă de la mijlocul Universului, şi i-a cerut destul de politicos, creatura era în concediu, i-a cerut  să  transfere în creierul  piticului BES, holograma acestuia, adusă la zi, şi păstrată undeva în memoria hard a tuturor creaţiilor. Creatura se conformă ordinului dat, nu voia să-şi piardă slujba, luă imaginea lui BES pe un stic de o sută de giga,  şi veni  pe o planetă vecină cu Pământul pentru a procesa imaginea înainte de a o implementa în ţeasta, încăpătoare de altfel, a piticului.
BES era pe o insula exotica, când văzu o străfulgerare (atât cât a mai apucat să vadă). De fapt  un fulger il lovi în frunte , intră în capul lui uriaş, apoi pe partea opusă iesi un pic de fum. În tot acest timp, să fi fost o zi şi o noapte, BES  rămase acolo unde îl prinse fulgerul,  căzuse pe spate cu mâinile si picioarele tepene spre cer, de-abia când se ivi o nouă zi, ochii lui bulbucati reperase un nor negru, care încetul cu încetul cobora, şi pe măsură ce se apropia, imaginea era tot mai clară. O imagine, ca o fotografie în trei dimensiuni se oprise la un metru deasupra lui. BES  vedea o  hidoşenie de pitic, se gândea că parcă îl cunoştea, îşi frecă ochii ca pe pe două bile,  (a suportat greu durerea-i pricinuită ), mişca capul, hidoşenia din imagine mişca capul ca în oglindă, privea la dreapta, hiodoşenia privea şi ea.  BES se ridică cu greu pe  pe picioarele lui scurte si butucanoase, amorţise de-a binelea, scutură capul, îşi îndreptă privirea încet spre spate, urmărind cu coada ochiului pe cel din imagine, acela îi imita mişcarea.  Atunci furios se întoarse şi  dădu să-l prindă de gât, să-l sugrume cu labele lui uriase si puternice, să se termine tot cosmarul acela. Nu avusese  asemenea gânduri ucigaşe, până în ziua când îl trăznise acea lumină albastră.

Pe masura ce BES alerga spre arătarea din fata lui, aceasta se depărta şi rămanea tot timpul la aceeaşi distantă, atât cât să nu-l poată prinde de gât. Aşa alergă zile şi nopţi cutreiernd pământul… Aşa se face că  BES nu a mai raspuns  chemărilor  oamnenilor, atâtia cât mai doreau să-l cheme în ajutor.

Când  BES isi consumă si ultimul nivel de energie, el mai apucă să se prindă de o liană, liana  se rupse si el  căzu peste o plantă mare cu frunzele în formă de pâlnie. Nimerise în poala Dionaeei muscipula, o plantă lacomă, care nu iartă nici o vietate atunci când îi cade în plasă. Nu se ştie ce s-a întâmplat exact, Dioneea l-a devorat pe zeul pitic, bES, sau BES a consumat-o ca pe o ultimă sperantă de a se încărca cu energie.

TINIA, zeul-zeilor işi retinu cu greu o lacrimă, se întoarse pe cel mai înalt munte, unde ii convocă din nou pe cei doisprezece zei-consilieri. Mijeau zorii unei noi ere, urmând ca să se decidă, dacă noul program va fi implementat pe Pâmânt sau   pe o altă planetă dintr-o altă galaxie.

Anunțuri

Bine ai venit!

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s